Vallentuna Konsthall 28 augusti – 10 oktober 2021

Eva Larsson – ENDEAVOUR

Vernissage lördag 28/8 kl. 14.
Föranmälan till kultur@vallentuna.se


Eva Larssons arbete med kvinnofigurer gestaltar en allmänmänsklig tematik. De belyser frågor kring konformitet och normer kontra frihet och mod. Konstnären utforskar hur individen och gruppens unika egenskaper och karaktärsdrag påverkas i olika sociala kontexter. Genom kroppsspråk och gester får objekten liv. Ett rum för reflektion öppnar sig, där betraktarens tankar och minnen kan aktiveras.

I utställningen visar Eva ett antal nyproducerade verk ur serien ”Ur berg”. Bilder av människor och berg som tar upp frågor om människans relation till naturen.

I installationen av serien ”Don’t be afraid” sitter, hänger, klättrar och vilar kvinnofigurer på små avsatser – utplacerade över en hel vägg i Konstkuben. Den akrobatiska utmaningen som kvinnorna står inför i förhållande till sina avsatser speglas i hur de förhåller sig till höjden – ska de tappa taget eller kanske rent av svänga sig över till nästa avsats?


- Evas skulpturer innehar en besjälad närvaro som gör att även mellanrummen talar. En uträckt hand ger känslan av att – här är jag och här är du, vi hjälper varandra. Som betraktare läser jag direkt av skulpturerna som sociala varelser och blir engagerad i deras rörelser och strävan, reflekterar Malin Carlsson, konsthandläggare i Vallentuna kommun.

Previous
Previous

Göteborgsposten 11 april 2022

Next
Next

Rikstolvan, Österlen 2 april–16 maj 2021